Kan ik producten ook terugsturen als ik niet tevreden ben?

Ja dat kan u kan de producten binnen 14 dagen na ontvangst terugsturen. Belangrijk is wel dat deze niet gebruikt zijn. Dieren zijn erg gevoelig voor geur en reeds gebruikte producten kunnen wij niet opnieuw verkopen. Indien producten gebruikt zijn zullen hiervoor kosten in rekening worden gebracht ten hoogte van 50% van de product waarde.

Mag ik in Nederland ratten vangen in mijn eigen tuin?

In u eigen tuin mag u in Nederland rattenvangen zowel met klem als met vangkooi.

Ik wil de ratten graag levend vangen hoever van  mij huis moet ik ze dan loslaten zodat ze niet terug komen?

Wij raden het af om ratten elders weer uit te zetten. Los van het gevaar dat u gebeten kan worden door de gevangen rat, geeft dit vaak veel stress en zadelt u vaak een ander op met u ratten(probleem). Indien u ze toch weer los wil laten adviseren wij dit minimaal 5 km van de vangplaats te doen met als voorkeur in een bosachtige omgeving zonder veel bewoning van mensen.

Waar moet ik een dode gevangen rat laten?

Als het om een enkele rat gaat mag deze in de kliko als de aantallen groter worden kan u deze inleveren bij de milieustraat van uw gemeente.

Wat is het beste lokaas om ratten te vangen?

Het lokaas is sterk afhankelijk van het voedsel wat ze al reeds kennen, uitzondering hierop zijn de lokstoffen die wij in de webshop verkopen, deze geven zoveel aantrekkingskracht dat deze vrijwel altijd goed werken. Belangrijk is wel om voedselbronnen in de buurt van de rattenvallen zoveel mogelijk weg te halen zodat de ratten gedwongen worden naar de lokazen te komen.

Waar kan ik de ratten het beste vangen?

Regel is zo dicht mogelijk bij de schuilplaats / holen. Als deze niet bekend zijn dan de plaatsen waar de ratten gezien worden of waar u de rattenkeutel aantreft.

Klopt het dat wanneer je een rat ziet deze altijd met meerdere zijn?

Dit is niet altijd het geval, ratten kunnen ook op verkenning zijn op zoek naar nieuwe voedsel of broedplaatsen. Van belang is wel om hier niet vanuit te gaan en bij het zien van ratten direct te gaan bestrijden, want voor je het weet vormen ze een ware plaag!

Wat kan ik doen om ratten in mijn tuin te voorkomen?

Ratten hebben drie dingen nodig:
1. Voedsel,
2. Water,
3. Schuilplaats
als ze deze drie zaken in uw tuin vinden is de kans op jongen ratten groot. Daarom de belangrijkste tip, voer geen vogel, ook niet in de winter, hoe goed bedoelt ook, want de geur trekt de ratten aan. Pas verder goed op met composthopen, gooi hier niet (teveel) voedelresten op want ratten zullen deze snel vinden en de composthoop gebruiken om hun nesten in te maken.


Is het mogelijk om de vangkooien op te halen?

Helaas hebben wij geen fysieke winkel, Omdat wij dagelijks bezig zijn met de professionele rattenbestrijding zijn wij veel onderweg. Hierdoor is het alleen mogelijk om vangkooien per post te ontvangen.

Verzend u ook naar het buitenland?

Nee, wij verzenden alleen binnen Nederland, dit omdat wet en regelgeving in andere landen afwijkt en wij mogelijk in overtreding zijn als wij hier producten leveren. Dit is ook de reden dat wij enkel iDEAL als bepalingsmethode hanteren om te voorkomen dat er toch klanten vanuit andere landen gaan bestellen.

Overige vragen?

Neem gerust contact met ons op bij voorkeur via de mail omdat we door de bestrijdingswerkzaamheden niet altijd de telefoon kunnen beantwoorden.